Forum - Zarządzanie
| Zarządzanie |  |
Temat: | |Dodał: | |Odp: | |Wyśw: | |Data dod.: | Zarządzanie flotą w Policji? | madmax | 6 | 10835 | 09-03 15:09 |
madmax (09-03 15:09) | | To dopiero musi być wyzwanie, dzisiaj przeczytałem Newa o planowanym zakupie 5000 aut dla policji. Jak myślicie, czy pojedyncza osoba jest czymś takim w stanie zarządzać? Ciekawe z jakich systemów zarządzania flotą korzysta dodatkowo? Kary paliwowe, gps czy inne? Jakoś sobie nie wyobrażam.
|
| | Wojtek (09-10 14:31) | | | myślę że najwiekszy kłopot jaki spotkałby osobę zarzadzającą to przyzwyaczejenie użytkowników .. do starych zwyczajów... ale wyzwanie w swoim charakterze, pociągające :D wrecz, chetnie bym sie zgłosił. TO BYŁOBY^ COŚ !! |
| | FloydL (11-11 14:05) | | | hehehehe nawet wymienie te zwyczaje: Po pierwsze czas jeśli idzie o nowoczesne metody zarządzania stoi na Policji w miejcu. Po drugie sprzęt jest przestarzały - samochody i narzędzia wspomagające (pamiętacie jak im Polonez wpadł do jeziorka koło drogi wraz z dwoma funkcjonariuszami i tydzień prawie go szukali), ponadto niski poziom kultury osobistej - podczas kontroli siedziałem w radiowozie w którym tak czadziło pojarą że myślałem że zwrócę na podłogę. A jak na nich wymóc dbanie o samochód skoro zarabiają 1600 zł i lubią zapach pojary ;-) |
| | memek (11-04 22:45) | | myślę że najwiekszy kłopot jaki spotkałby osobę zarzadzającą to przyzwyaczejenie użytkowników .. do starych zwyczajów... ale wyzwanie w swoim charakterze, pociągające :D wrecz, chetnie bym sie zgłosił. TO BYŁOBY^ COŚ !! Pociagajace to malo powiedziane a tak powaznie mam nieraz dosc tych przyzwyczajen choc z drugiej strony jest wesolo i dlatego nie narzekam mimo ze sprzet jest jaki jest |
| | autostop (11-24 20:22) | | Ponad pół roku próbowałem zainteresować Komendę Wojewódzką rozwiązaniami mającymi na celu usprawnienie obsługi pojazdów i obniżenie kosztów utrzymania w oparciu o serwisy niezależne i .....NIC! Dopóki ktoś całkiem na górze nie wyda polecenia, wszelkie próby zarządzania flotą policyjną przy współpracy "cywilnych" firm CFM, można sobie darować |
| | milush (01-12 18:58) | | Zgadzam się z Wojtkiem - to by było apetyczne wyzwanie!! i myślę również, że jak najbardziej można znaleźć kilka sensownych sposobów na zarządzanie taką flotą. Po pierwsze np. outsourcingowanie niektórych aspektów, stanowiących nierzadko trudne do ogarnięcia akcje, typu sezonowa wymiana opon, czy bieżące serwisowanie aut po gwarancji - ja korzystam z usług firmy, która bardzo dobrze radzi sobie z ogarnianiem dla mnie takich tematów. po drugie - wprowadzenie porządnego systemu informatycznego: nie muszę rozwijać tego tematu. po trzecie - stworzenie jasnej polityki samochodowej i egzekwowanie jej przestrzegania, poparte zarówno nagrodami, jak i karami. W egzekwowaniu takim bardzo ważny jest odpowiedni stosunek do jej zapisów ze strony osób na stanowiskach kierowniczych - zarządzających: powinni stanowić przykład. a po czwarte - odrobina otwarcia na nowinki branży;) Ogólnie rzecz biorąc, jeśli brakuje jasnych zasad to i zarządzanie liczbą 50 samochodów może sprawić nie lada kłopot. |
| | kubelek (07-15 14:03) | | | pracuje w kwatermistrzostwie w straży pożarnej i powiem wam, że tu na szczęście nie ma problemów z srwisowaniem w nieautoryzowanych stacjach. Co wiecej jest to nawet wymagane w większości wypadków. Co do zwyczajów to raczej nie mają one znaczenia.... Gorzej z "chorymi" przepisami, które czasami blokują wszystko. Coś co można zrobić w 5 minut..... robi się dwa dni. Ale ogólnie nie jest źle... |
| |
 |
Uwaga! Aby móc korzystać z forum, musisz się zalogować:
Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się już teraz, u nas podajesz tylko login, hasło i email, a cała rejestracja zajmuje około 30 sekund. A może zapomniałeś hasło lub login? Nic nie szkodzi, w tej sytuacji pomożemy! |
|
|
Produkty i usługi flotowe
|